Byrkjedalstunet - restaurant og lysstøperi, er en av regionens best besøkte spisested og fabrikksutsalg. Her finner du et gammelt ysteri ombygd til lysstøperi og restaurant. Du kan handle lys, og kanskje lage ditt eget.

Bygningene som Byrkjedalstunet holder til i, har opprinnelig vært et ysteri hvor de laget den kjente Byrkjedalsosten. Produksjonen startet i ca. 1920. På den tiden kom folk med hest og kjerre for å levere melkespannene sine.

Byrkjedalstunet ønsker å ta vare på disse verdiene fra en svunnen tid. Kjøkkenet tilbereder mat etter gamle oppskrifter og på lokalt vis. Kvalitet og håndarbeid er to veiledende stjerner for alle de ansatte på Byrkjedalstunet. Hvor finner du kokker som fremdeles bruker tid på å koke kaffe på kaffekjel, og lager retter fra råvarestadiet? Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet, og Byrkjedalstunet er spesielt kjent for Herefordoksene sine som de aler selv, og som går fritt på beitene i dalen. De berømte kjøttkakene laget av eget kjøtt etter lokal oppskrift, er så populære at de er på menyen hver dag.

Fredag er vår bakedag - da er det anledning for gjestene å kjøpe nystekte brød rett fra vedfyrt bakerovn.

Bakerovnen kan også brukes i forbindelse med arrangement på kveldstid. Et eksempel er helstekt indrefilet av Herefordokse som stekes i ovnen midt i restaurasjonen mens gjestene ser på og nyter forretten.

Det erfarne kjøkkenet byr på et rikt utvalg av menyer på dag-og kveldstid, basert på råvarer hovedsakelig fra nærliggende skog-, fjell- og fjordområder. Meny kan bli tilsendt! Alle typer arrangement kan skreddersys (alle rettigheter).